Kodifikátor Alapítvány

Tisztelt Érdeklődő!

A Kodifikátor Alapítvány nevében köszöntöm Önt web-oldalunkon. Alapítványunk - amint nevéből is következik - a jogalkotással kapcsolatos kérdések tekintetében törekszik közhasznú tevékenységet végezni. A kodifikáció - jogalkotás, jogszabály-szerkesztés - sokak szerint az egyik legmagasabb szintű jogászi tevékenység. Hazánk jogalkotása pedig jelenleg mind központi, mind helyi szinten igen aktív, ebből adódóan a kodifikációs folyamatok vizsgálata, elemzése rendkívül időszerű folyamat.

Ezt törekszik követni Alapítványunk céljai megvalósításakor, közhasznú tevékenysége - közte két, a jogalkotással kapcsolatos folyóirat kiadása - körében.

Kuratóriumunk a jogalkotás elméleti és gyakorlati kérdéseivel egyaránt foglalkozó, a tudományban és a gyakorlati, szakértői szférában is jelen lévő jogászokat tömörít. Kollegiális, baráti és egyúttal szakmai kapcsolataink a Kodifikáció és Közigazgatás, valamint a Kodifikáció c. folyóiratok szerkesztőbizottságában is megjelennek.

Kívánom, hogy honlapunk böngészése közben leljen értékes információkra a jogalkotással kapcsolatban; szakmai vitára, eszmecserére pedig ajánlom Fórum rovatunkat.

Kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk elérhetőségeinken.

Pécs, 2012. május

Tilk Péter PhD
egyetemi docens
az Alapítvány képviselője